1
عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق اسلامی دانشگاه بزرگمهر قائنات
2
دانش آموخته کارشناسی ارشد فقه و حقوق دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
بررسی مفهوم مجاز و استعمالات مجازی، به دلیل وقوع آن در متون دینی، از دیرباز توجه علمای اسلامی را برانگیخته و ازاینرو در کتب اصولی و فروع فقهی به آن پرداخته شده است. مراد از استعمال مجازی، بهکارگیری لفظ در غیرمعنای موضوعٌله است؛ البته بهگونهایکه استعمال مذکور با علاقه و مناسبت یا قرینه صارفه همراه باشد. نظر به اهمیت استنباط دقیق احکام شرعی، پژوهش حاضر با نگاه مسئله محورانه و با مراجعه با منابع کتابخانهای، موارد بهکارگیری معانی مجازی را در آثار فقهای امامیه اعم از متقدمین و متأخرین در باب صلات مورد بررسی قرار داده است. گفتنی است که گردآوری یک منبع منسجم و جامع که بهصورت تحلیلی و استدلالی، بحث مذکور را در باب احکام و فروع باب صلات مورد بررسی قرار دهد و ثمرات احتمالی مترتب بر هر بحث را بیان کند، از اهداف این پژوهش بوده است.
محمدیان, علی و حصاری, محمد ناجم . (1399). تبیین و تحلیل کاربرد استعمالات مجازی در متون فقهی (مطالعه موردی باب صلات). مطالعات اصول فقه امامیه, 99(2), 91-127.
MLA
محمدیان, علی , و حصاری, محمد ناجم . "تبیین و تحلیل کاربرد استعمالات مجازی در متون فقهی (مطالعه موردی باب صلات)", مطالعات اصول فقه امامیه, 99, 2, 1399, 91-127.
HARVARD
محمدیان, علی, حصاری, محمد ناجم. (1399). 'تبیین و تحلیل کاربرد استعمالات مجازی در متون فقهی (مطالعه موردی باب صلات)', مطالعات اصول فقه امامیه, 99(2), pp. 91-127.
CHICAGO
علی محمدیان و محمد ناجم حصاری, "تبیین و تحلیل کاربرد استعمالات مجازی در متون فقهی (مطالعه موردی باب صلات)," مطالعات اصول فقه امامیه, 99 2 (1399): 91-127,
VANCOUVER
محمدیان, علی, حصاری, محمد ناجم. تبیین و تحلیل کاربرد استعمالات مجازی در متون فقهی (مطالعه موردی باب صلات). مطالعات اصول فقه امامیه, 1399; 99(2): 91-127.